Projenin amacı, Barry Callebaut'un kültürüne ve şekerli ürünlerine güçlü bir bağlantı kurmaktı. Bu amaca yanıt olarak, mimarlar, kakao ürünlerinin çeşitli tatları, aromaları ve dokularını yansıtan dokunsal bir tasarım konsepti tasarladılar. Farklı türdeki ahşap ve kumaşlar, doğal malzemeler ve toprak renklerinin kombinasyonu, Barry Callebaut'un sürdürülebilirlik, inovasyon ve duyusal zevk ilkelerini yansıtıyor.
Ofis, kendi entegre çikolata akademisine sahip. Bu, cam duvarların arkasında inovasyon ve ilhamın gerçekleştiği yerdir, böylece personel ve ziyaretçiler çikolatierlerin yeni ürünler oluştururken izleyebilir. Bu profesyonel donanımlı mutfak, ofisin merkezinde yer alıyor, böylece hem çalışanların hem de ziyaretçilerin ilk gördüğü alan oluyor. Şık akademi mutfağı, resepsiyondaki organik şekilli asma ışıklar ve toprak renkli zemin kaplaması ile kontrast oluşturuyor ve tasarıma sıcaklık katıyor.
Barry Callebaut'un sürdürülebilirlik stratejisiyle uyumlu olarak, çevre dostu, sertifikalı, geri dönüştürülmüş ve doğal malzemelerin kullanılması başka birincil tasarım düşüncesi idi. Ahşap dokular, saflık duvar kağıdı, mantar ve yosma gibi doğal malzemeler, hem merkezlerde hem de çalışma alanlarında duyusal deneyimler yaratıyor. Özellikle seçilmiş oksijen üreten bitkiler ve sensörler, sağlıklı ve verimli bir çalışma ortamı sağlıyor.
Barry Callebaut, Zürih'in merkezinde yeni bir iş merkezi binasının 3 katını işgal ediyor. Proje alanı 3800 metrekare veya 40900 metrekare.
Çalışanların bir çok katlı binada Barry Callebaut'un işgal ettiği üç kat arasında dolaşımını teşvik etmek için, mimarlar her katta üç merkezi bağlayan iç merdivenler planladı. Her merkezin kendi özgün iç tasarımı ve renk paleti vardır ve Barry Callebaut'un temel inançlarına göre düzenlenmiştir. Genellikle kahve molaları, gayri resmi toplantılar ve öğle yemekleri için kullanılan bu merkezler, optimal dolaşımı sağlar ve çeşitli bölgeler arasında bir yolculuk hissi yaratır.
Proje, küresel pandeminin erken aşamalarında planlandı ve birçok zor soru ve bilinmeyenle karşı karşıya kaldı. Mimarlar, müşteri ve kullanıcılarla bir dizi derinlemesine atölye çalışması ve anket yaptılar, pandemi sonrası ofise dönmenin çalışanlar için ana çekim noktalarının ne olacağını bulmak için. Araştırma, fiziksel işbirliğini ve takım ruhunu teşvik eden, çekici ve çevik bir yaşam ve çalışma yeri konsepti oluşturdu.
Çikolata akademisini düzenli bir ofis binasına entegre etmek, pandemi sonrası yeni iş ve çalışan ihtiyaçlarına uygun bir işyeri planlamanın yanı sıra, ikinci büyük zorluktu. Oda sıcaklıkları, havalandırma kapasitesi ve ekipman yerleşimi için gereksinimler çok katıydı, bu yüzden planlama ekibi, müşterinin ihtiyaçlarına yanıt vermek için plana birkaç müdahalede bulunmak zorunda kaldı.
Bu Tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül aldı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmellik seviyesini gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.
Proje Tasarımcıları: Evolution Design
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #2: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #3: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #4: Photographer Peter Wuermli, 2022. Image #5: Photographer Peter Wuermli, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Claudia Berkefeld
Nydia Godoy
Stuart Dickens
Marco Noch
Patrik Uihlein
Proje Adı: Barry Callebaut
Proje Müşterisi: Evolution Design